Löneavtal Lärare 2016

Lagen kommer inte bara att föra tillbaka student val till campus efter ett uppehåll på över två decennier, det lovar också att öka representationen av studenter i lagstadgade myndigheter universitet. Titta på vad andra gör nyheter Lagen uppmanar till bildandet av elevernas Rådet vid ett universitet och en högskola Elevernas Rådet för varje högskola eller institution för Universitetet och alla anslutna högskola, "för att leta efter välfärd för studenter och främja och samordna fritidsaktiviteter av olika studerandes förbund för bättre företagens liv. " Detta välkomnades av många studentkårer som har fått böka för demokratisk representation av studenter i Universitetets beslutande efter Lyngdoh Utskottets betänkande. "Studenternas val är tillbaka efter ett uppehåll på 22 år. Detta kommer att innebära en demokratisk representation av elevernas problem till ledningen, säger Santosh Gangurde, vice ordförande i Maharashtra Navnirman Vidyarthi Sena. Medan eleverna har bättre representation, andra berörda parter— lärare och ledning— sade att deras demokratiska representationen hade inskränkts.

Löneavtal lärare 2016

  1. Löneavtal lärare 2016
  2. Patrick Reslow (SweDem) - Riksdagen
  3. Sfi lärare utbildning
  4. 2021-06-09 på Sweden Rock Festival med Sweden Rock Festival 2021. Köp biljetter på LiveNation.se. Sök turnédatum i Sweden och internationellt med världens största sökmotor för konserter.

På framsidan av det, sammansättningen av lagstadgade organ har varit mer eller mindre samma. Men samtidigt som Lagen har lagt till två nya tjänster för företrädare för högskolor i Senaten och en i det akademiska rådet, den andel av de nominerade medlemmar har ökat. Nu kommer det att vara minst 71 ledamöter i Senaten och hälften av dem kommer att vara förtroendevalda. Tidigare, bara en tredjedel av totalt 105 medlemmar var nominerade. Detta har lämnat lärarnas fackföreningar och tidigare senaten medlemmar besviken. "Nu kommer det att vara nominerad företrädare i den lagstadgade organ. Rektor kommer att ha mer makt som han/hon kan nominera medlemmar. Detta är inte demokratisk", säger Sanjay Vairal, en tidigare medlem av senaten Universitetet i Mumbai. Färre förtroendevalda hade varit en stridsfråga för rektorer, lärare och senaten medlemmar med tidigare förslag. Tapati Mukhopadhyay, ordförande i Maharashtra Federationen av Universitet och College Lärare' Organisation, sade att det var olyckligt att den nya Lagen gör det möjligt för färre förtroendevalda.

- Staten som kollektiv ska inte ha en löneutveckling som överstiger det privata, säger han. Men till fackets mål på 15 procent på tre år är det ännu en bit kvar och nu gäller det att polisledningen och politikerna skjuter till pengar, enligt Lena Nitz. - Det är långt ifrån de nivåer som behövs för att mota polisbristen, säger Nitz som är medveten om att det finns en besvikelse bland många poliser. - Förväntningarna har varit oerhört höga. Den sista lönerevisionen i det treåriga avtalet är satt till den 1 oktober 2019, en nivå som ännu inte är bestämd utan kommer att vara bestämd utifrån "behovet och myndighetens ekonomiska förutsättningar". Lönemärket för treårsperioden 2017–2020 på övriga arbetsmarknaden ligger kring 6, 5 procent. TT

Personalchefen berättar vidare att förhandlingar pågår med lärarfacken och där anger det centrala avtalet att lönerna ska höjas med i snitt 4, 2 procent. I kronor motsvarar det någonstans mellan 900 och 1 000 kronor. – Läraravtalen berör ungefär 150 personer, lärare, förskollärare och fritidspedagoger. Vi hoppas bli klara med de förhandlingarna i tid så deras nya löner och retroaktiva pengar kan betalas ut med decemberlönen. Kommunals avtal blev klart redan den 29 maj. Flertalet av de cirka 300 kommunalarna fick månadslönen höjd med 600 till 800 kronor, räknat på heltid.

Nästan tjugo förslag lades fram vara fyra nu bearbetas. Jakso 2: Olli Rehn: Det blir svårt för cyprioterna EU:s finansministrar nådde en uppgörelse om Cyperns banksektor natten till måndagen. Kommissionär Olli Rehn sade att det blir svårt för cyprioterna, men att EU hjälper så mycket som möjligt. ma 25. 2013 Jakso 2: Alla har inte råd med skolböckerna Allt fler behöver stöd för att skaffa andra stadiets skolböcker. Den nuvarande regeringen utredde år 2011 möjligheten till gratis böcker i yrkesskolor och gymnasier. ma 18. 2013 Käynnistä ohjelma

Läraren Sarah Wikström demonstrerar mot löneavtalet. Foto: Emma Hultgren/P4 Radio Stockholm STOCKHOLM Publicerat fredag 28 september 2012 kl 17. 27 Under eftermiddagen demonstrerade missnöjda lärare på Sergels Torg i Stockholm. Lärarna demonstrerar mot det nya avtalet som innebär en löneökning på 4, 2 procent. Stockholms största radiokanal med nyheter, sport och kultur i en härlig blandning. Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster? Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

"1994 års Lag var mycket mer demokratisk än den passerat detta år, " sade Mukhopadhyay. Bland övriga ändringar, Lagen har ersatt den ståndpunkt av den Registeransvarige av Undersökning med en heltidsanställd Chef för Styrelsen för Granskning och Utvärdering. Studenter som deltar i sport kommer att ha en separat undersökning om deras tävlingar i konflikt med den undersökning schema.

Jaksot Katsottavissa Tulossa Yle Nyheter TV-nytt Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. 4 min eilen 17. 59 Käynnistä ohjelma 2 päivää sitten 3 päivää sitten 4 päivää sitten 5 päivää sitten 6 päivää sitten 7 päivää sitten ma 14. 9. 2020 su 13. 2020 la 12. 2020 pe 11. 2020 to 10. 2020 Klipit Jakso 8: Påven tog farväl av folket Påven Benedictus XVI har hållit sitt avskedstal inför tusentals anhängare vid Petersplatsen i Rom. 1 min ke 27. 2. 2013 Jakso 8: Fazer börjar med småbutiker Det går relativt bra för de mindre, lokala bagerierna i huvudstadsregionen. Nu ger sig bagerijätten Fazer in i konkurrensen med ett butikskoncept hämtat från Sverige. to 29. 11. 2012 Jakso 7: Helt tillåtet att vicka på stolen Salpar skola i Sibbo är en pilotskola då det gäller ergonomiska stolar. Efter en termins erfarenhet är såväl elever som lärare nöjda. Jakso 7: Finland stöder Palestina i FN Finland har beslutat stöda palestiniernas försök att höja sin status i Förenta Nationerna.

Kostymbyxor för långa ben, 2024